Dani mog djetinjstva sastav

Detinjstvo je period odrstanja u kome se čovek najviše oseća bezbrižno i spokojno, detinjstvo obeležava svaki početak jednog ljudskog života. Dete ne ume da mrzi i negativno razmišlja, u detetu je samo ljubav i ono za nju samo zna. U srcu svakog deteta je ljubav i svako dete je čisto i savršeno stvorenje. Decu treba voleti i paziti, o deci se treba adekvatno starati i njihovo vapitanje je veoma važno za njihov život. Deca su ukras naših života i treba im pružiti lepo i bezbrižno detinjstvo. Detinjstvo je veoma važan period za svako dete i u velikoj meri od njega zavisi budući život tog deteta. U detinjstvu decu treba upoznati sa svim lepim stvarima koje u njima mogu samo probuditi radost i ugodne osećaje.

Prvi sastav:

Rado se sećam svog detinjstva i svako sećanje na taj period me duboko rastuži i rasplače. Svako od nas pomalo žali za vremenima koja su prošla i koja su iza nas, jer ta vremena su uglavnom bolja i lepša. Moje detinjstvo je zaista bilo lepo i svaki dan mog detinjstva je priča koja se može bezbroj puta prepričavati. Lepo je biti srećno i bezbrižno dete koje se svemu raduje i koje voli sve oko sebe. Lepo je maštati i sanjariti i provoditi vreme u igri, u svakom slučaju lepo je uživati u detinjstvu.

Moje dane detinjstva opisuje samo jedna reč koja je veoma kratka i koja je sastavni deo svakog dečijeg života, ta reč se zove sreća. Moje detinjstvo je bilo prepuno trenutaka sreće i ne postoji dan kada sam bio tužan i razočaran. Moji roditelji i svi oko mene trudili su se da mi pruže i podare sve što poželim. Uvek sam dobijao sve što je moje srce htelo i sve što je bilo moja želja i to je nešto je bilo presudna za moju sreću u detinjstvu. Naravno, to nije nešto što je najvažnije za sreću, ali svako dete je srećno i zadovoljno kada dobije ono što želi. Moji roditelji su uvek bili zadovoljni mojim ponašanjem, bio sam veoma mirno i povučeno dete koje nikada nije pravilo nemile događaje. Nikada nisam napravio nikakvu štetu i nikada nisam bio sklon nestašlucima, svi su govorili da sam dete za primer i da sva deca treba da budu tako dobra i mirna. Takvo moje ponašanje uvek je bilo nagrađeno i nikada nisam ni pomišljao da skrenem sa tog puta. Najveće zasluge za to ima moja majka koja mi je stalno govorila da uvek i u  svakom trenutku treba da budem miran i dobar i da se dobrota uvek i svuda isplati. Ona je osoba koja mi je bila najdraža u mom detinjstvu i svakoga dana smo igrali i zabavljali. Moja majka je uvek pronalazila neku novu i zanimljivu igru i nikada nije dozvolila da mi bude dosadno. Igra sa njom je nešto će zauvek ostati u mom srcu i uvek ću se rado sećati tih bezbrižnih i srećnih trenutaka igre.

Dani mog detinjstva su prolazili veoma brzo, jer sve što je lepo veoma kratko traje. Uživao sam u svakom trenu svog detinjstva i želim da se ti dani vrate i da se ponovo usele u moj život. Ti dani su zaista neponovljivi i urezani su u mom najlepšem sećanju i deo su mojih najlepših uspomena. Posle svega, život ide dalje svojim normalnim tokom, ali uvek mi je milo i osetim toplinu oko srca kada se setim svih dana mog detinjstva.

Drugi sastav:

Kada pomislim o svom detinjstvu tada se setim svih lepih dešavanja koja su se odigrala tih mirnih, srećnih i bezbrižnih dana. Dani mog detinjstva me asociraju na apsolutni mir i spokoj, dani mog detinjstva podsećaju me na prošlost koja je iza mene i koja me je zauvek vezala za sebe. Dao bih sve što imam u životu da samo na trenutak opet postanem srećno i spokojno malo dete, koje čistog i nevinog srca putuje stazama koje se nazivaju sudbinom. Prema svom detinjstvu gajim najtananija osećanja i ti dani su za mene nešto najlepše što sam ikada doživeo.

Moram vam priznati da sam bio jako radoznalo dete koje je volelo sve da zna i koje ni u jednom trenutku imalo mira. Moji roditelji su se veoma često hvatali za glavu i grdili me. Govorili su mi da sam mali zvrk i da ne umem da stanem. Pitali su odakle mi toliko snage da neprestano trčim i pravim razne nestašluke. Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan i krije se u samoj prirodi deteta. Dete sluša samo svoje srce, svoje želje i nagone i za njega ne postoji nešto što je nedostižno i nemoguće. Dete svojim malim i nežnim rukama može da okrene čitav svet naopačke, u njegovom malom i slabom telu nalazi se čelična volja. Kada sam bio mali voleo sam da se igram sa starijim dečacima i da podjednako sa njima učestvujem u svim igrama. Najćešće smo igrali fudbal i svi su mi govorili da sam za svoje godine bio veoma talentovan. Bio sam veoma hrabro dete i nikada nisam plakao, uvek sam ponavljao u sebi da moram da budem hrabar i jak. Jedino sam se strašno plašio jednog velikog komšijskog psa koji je boravio u mojoj ulici. Taj pas je lajao na mene i svakoga puta kada sam prolazio ulicom bio sam strašno uplašen. Ali, tu je uvek bila moja majka da me odbrani od njega i da nežno poljubi moje uplašene obraščiće.

Dane moga detinjstva provodio sam u društvu osoba koje mi veoma znače i te osobe su uglavnom deo moje uže porodice. Naravno, te divne dane sam provodio i sa svojim drugarima i vršnjacima i svakoga dana smo zajedno pronalazili  bar jednu stvar koja nam je govorila kako je lepo biti dete. Sada znam da je detinjstvo zaista čarobno i zbog toga te dane čuvam u svom srcu. Sada znam da nikada nisam sam i da su uvek uz mene dani mog detinjstva da mi pruže utehu i zadovoljstvo.

No Responses

Leave a Reply