Moj kućni ljubimac sastav

Moj kućni ljubimac – sastav

Kućni ljubimac je oduvek bio jedan od najboljih i najvernijih čovekovih prijatelja. Kada smo tužni, ali i kada smo srećni, naš kućni ljubimac je uvek blizu nas, uvek je u našem srcu i u našoj duši. On je uvek spreman da sa nama podeli svu radost ovoga sveta, uvek je spreman da nam u potpunosti preda svoje čisto srce. Naši kućni ljubimci su naše najveće blago i zbog toga ih treba dobro paziti i čuvati. Kućni ljubimci su na neki način deo naše svakodnevnice, sa njima uglavnom provodimo svaki dan koji nam dolazi u susret i život bez njih je prosto nezamisliv. Znajte da je ljubav čarobna reč za sva bića koja postoje  na ovoj planeti, naravno i za vaše kućne ljubimce.

Prvi sastav:

Jednog hladnog zimskog jutra, još dok sam bio sasvim mali, moja baka je u jednom malom ćebencetu donela u naš dom jedno malo biće, koje je tek ugledalo svetlo dana. Nisam ni pretpostavljao koliko će to malo biće uneti vedrinu u naše živote, ali jedino što sam znao jeste da ću ga voleti i da ćemo se uvek lepo družiti. Baka mi je rekla da zatvorim oči i vešto je skinula ćebence i pružila mi u ruku nešto mekano i toplo. Kada sam otvorio oči ugledao sam u svojim rukama nežno i malo štene i to je bio prvi susret sa mojim najdražim kućnim ljubimcem.

Moja mila baka je samo nekoliko dana pre toga obećala meni kako će pronaći nešto što će me razveseliti i što će mi vratiti osmeh na lice. Tih dana sam bio veoma tužan, a razlog za to jeste odlazak na putovanje mog najboljeg prijatelja. Sa njim smo se igrali tokom celog dana i svaki sekund našeg druženja bio je lep i jedinstven. Ipak, on je sa roditeljima otputovao na nekoliko dana, a ja sam ostao tužan i usamljen. Jedva sam čekao trenutak kada će mi baka doneti nešto što će me iznenaditi, nešto što će mi omogućiti beskrajnu igru. Skočio sam od radosti kada sam video da mi je baka donela malog belog psa koji je preslatko spavao. Nisam imao strpljenja, odmah sam dao ime svom kućnom ljubimcu. Nazvao sam ga Oskar i nežno sam ga češkao po krznu. Sve do danas on je moj jedini kućni ljubimac i pravo mi je zadovoljstvo što ga imam i što je deo moje porodice. On je veoma inteligentan i dobro zna kako da se ponaša, ali u dubini svoje duše ima nešto krotko i dobroćudno. Njegova dlaka je veoma gusta i bele je boje. Nešto što je na njemu veoma interesantno su njegove uši koje su brao boje i koje se veselo praćakaju kada neko vikne njegovo ime. Obožavam da se igram sa njim i volim da svuda idemo zajedno. Moj kućni ljubimac i ja smo poput najboljih prijatelja koje niko ne može da rastavi.

Pas je veoma pametan i veran kućni ljubimac koji će vas uvek voleti i koji će se svaki put obradovati kada vas ugleda. Volite i vi njega i neka vaše prijateljstvo bude vaše najveće i najmoćnije oružje. Sa ponosom mogu da kažem da je moj pas, po meni,  najbolji kućni ljubimac koji postoji na ovome svetu. Budite uvek nežni i marljivi prema vašim psima i znajte da će oni prepoznati i nagraditi svaki vaš trud. Drago mi je što sam sa vama podelio priču o svom kućnom ljubimcu, svima želim puno sreće u druženju i igri sa njima.

Drugi sastav:

Moj kućni ljubimac je nešto veoma vredno u mom životu i zbog toga on zauzima posebno mesto u mom domu i u mom srcu. Otkad znam za sebe, veoma volim sve kućne ljubimce. Oduvek sam želeo da imam ljubimca koji će uvek biti u mojoj blizini i koji će svojom pojavom radovati moje srce. Ta želja mi se veoma brzo ostvarila, dobio sam na poklon jednog lepog i umiljatog mačka koji se zove Đura. Taj mačor je moj kućni ljubimac koga puno volim i o kome ću vam sa zadovoljstvom pričati.

Đura je veoma nestašan i živahan mačak koji svojim jarkim bojama mami uzdahe svih onih koji se po prvi put susreću sa njim. Moram reći da su njegovi nestašluci razumljivi za njegovu vrstu i da nisu previše strašni. Najčešće se Đura penje po nekom drveću i u trenutku neopreznosti  polomi neko cveće, koje moja majka veoma voli. Takve situacije se uglavnom završe grdnjom i pretnjom, ali on je na sve to navikao. Pored toga, on je navikao i na ogromnu dozu ljubavi koju mu pružaju svi ukućani našeg doma. Đura je omiljeni kućni ljubimac svima nama i ne postoji osoba koja ne voli tog buckastog mačora oštrih i zelenih očiju. Ali, on zna da ga ja volim najviše od svih, jer on i ja smo zajedno proveli mnogo vremena i veoma se dobro poznajemo. Uvek se rado setim dana kada sam bio bolestan i kada je on ležao pored mene u krevetu. Tog dana on nije hteo da me napusti i svo vreme je bio dobar i umiljat. Tada sam shvatio da je on moj pravi prijatelj i da je on kućni ljubimac koji me nikada neće izneveriti. Svakoga dana mu se zahvaljujem na tome tako što se svim srcem brinem o njemu.

Moj mačor Đura je pravi primer osećajnog i odanog kućnog ljubimca koji zna da poštuje i ceni prave vrednosti. Želim da on uvek bude tu kraj mene i da zajedno delimo sve dane u našoj budućnosti. Čitava ova priča govori o tome kako je moj kućni ljubimac od neprocenjive vrednosti za mene i moju porodicu i mom kućnom ljubimcu ću uvek čuvati mesto u svom srcu. Ponosan sam na svog kućnog ljubimca i moje srce je prepuno kada pomislim da sam svoju srećnu priču o kućnom ljubimcu podelio sa vama. Neka svi uvek imaju na umu činjenicu da su kućni ljubimci neophodni za čovekovu radost i sreću.

Leave a Reply