Moja soba sastav

Moja soba – sastav

Najveći deo svoga života čovek provede u prostorijama svoje kuće, jer jedino tamo se on oseća potpuno slobodno i opušteno. Svima nama je potreban lični kutak u kome možemo da radimo šta god želimo i u kome znamo da smo sigurni i bezbedni. Takav kutak je u većini slučajeva naša soba, mesto iz kojeg otpočinjemo svaki novi dan. Naša soba je prostorija u kojoj možemo biti apsolutno spokojni i na neki način naša soba predstavlja utočište za naše srce i našu dušu. Ponekad je čoveku potrebno vreme koje će provesti sam, van svih ostalih dešavanja i ljudi, ponekad je čoveku potrebno malo mira i prijatne i tople kućne atmosfere. Idealno rešenje za to je soba koja pripada samo njemu i koja predstavlja teritoriju koja je izolovana od svih nepoželjnih stvari.

Prvi sastav na temi ‘Moja soba’

Kada se otvore velika metalna vrata moje kuće i kada se uđe u hodnik koji je obojen tamnim i ozbiljnim bojama, veoma smo blizu moje sobe, omiljene prostorije u mojoj kući. Moja soba je u samom uglu tog hodnika, nalazi se u samom dnu kuće, ušuškana i skrivena. Veoma mi se sviđa što je moja soba upravo na tom mestu, jer je to mesto najmirnije i najlepše u celoj kući. Moja soba za mene predstavlja nešto stvarno posebno i kada sam u njoj osećam neopisivu slobodu. Obožavam da svoje slobodno vreme provodim u njoj, obožavam da uživam u mojoj lepoj i divnoj sobi.

Na vratima moje sobe nalaze se slike koje sam crtao kada sam bio sasvim mali. To su uglavnom slike životinja. Oduvek sam voleo životinje i često sam ih crtao. Ti radovi su za mene prava umetnička dela i veoma mi znače, zbog toga sam odlučio da im dodelim posebno mesto na mojim vratima. Kada otvorimo vrata, na sredini sobe nalazi se jedan mali radni sto na kome pišem svoje domaće zadatke i učim. Kada ne idem u školu i kada imam slobodnog vremena, često na tom stolu stavim svoj laptop i igram svoje omiljene igrice. Pored tog stola, u levom uglu sobe, nalazi se krevet na rasklapanje, tamno žute boje. Taj krevet je veoma star i zbog toga sam veoma vezan za njega. Na tom krevetu sam spavao sa svojom majkom kada sam bio beba i zbog toga mi je on posebno drag. Verujem da su snovi u tom krevetu čarobni i kada spavam na njemu skoro uvek sanjam o sreći i veselju. Ispod tog kreveta nalaze se sve moje knjige i moje sveske koje sam koristio u toku svog školovanja. Volim da čuvam svoje stvare i te knjige su mi uspomena na lepe školske dane. Takve uspomene uglavnom pronađu mesto ispod mog omiljenog kreveta. Moja soba je ofarbana u jarko crvenu boju, ta boja se meni najviše sviđa i oduvek sam maštao da zidove moje sobe budu u toj boji. U mojoj sobi nema puno nameštaja, što je po meni dobro zato što ima više prostora u samoj sobi. Mogu da priznam da je moja soba mala i skromna, ali ja je volim onakvu kakva je.

U mojoj sobi sam doživeo najlepše trenutke svoga života, moja soba je obeležila sve moje najlepše dane i sve moje najvažnije događaje. Nijedna soba u mojoj kući ne može se uporediti sa mojom sobom. Moja soba je kutak u kome mogu da radim ono što želim i da budem ono što jesam i zbog toga ona zauzima posebno mesto u mom srcu. Moja soba je deo mene i mog života i svaki trenutak proveden u njoj zauvek će ostati u mom lepom sećanju.

Drugi sastav na temi ‘Moja soba’

Moja kuća nalazi se na kraju mog sela, usamljena je i oko nje ima svega nekoliko kuća. Kada se prođe kroz dvorište koje je puno zelenila i cveća, dolazi se do same zgrade u kojoj se nalazi moja soba. Moja soba je na drugom spratu moje kuće i da bi ste došli do nje morate koristiti stepenike koji vode do nje. To što je moja soba na drugom spratu moje kuće za mene je uvek predstavljalo pravu vrstu egzibicije i oduvek mi je bilo drago zbog toga. Drago mi je što ćemo sada zajedno otkriti šta se sve nalazi i šta se sve krije iza vrata moje sobe.

Na podu moje sobe nalazi se jedan veoma simpatični tepih narandžaste boje koji meni i mojim ukućanima veoma znači zato što predstavlja porodičnu uspomenu. Kada sam bio malo dete sedeo sam na njemu i igrao sam se i ta igra je znala baš dugo da traje. Na desnoj strani sobe nalazi se starinski ormar u kome čuvam svoje lične stvari, tačnije svoju odeću. Taj ormar je baš veliki i njegov izgled je veoma masivan i robusan. On se u potpunosti uklapa u stil moje sobe. Sve u mojoj sobi ima notu nekog prošlog vremena. Veoma mi se sviđa to što je moja soba dobro osvetljena zahvaljujući velikim prozorima. Moja soba je tokom čitavog dana obasjana svetlošću koje miluje svaki njen kutak. Veoma je interesantno to što se ogledalo u mojoj sobi na prvi pogled ne vidi. Ono je skriveno iza starog ormara, tačnije ono se jednim potezom ruke izvlači i isto tako se ponovo uvlači tamo gde je bilo. Baš mi se sviđa to što je moja soba na neki način posebna i razlikuje se od većine današnjih savremenih soba. Moja soba je bez obzira na sve po meni najlepša i nijedna soba je ne može zameniti.

Kada svojoj sobi tada znam da sam se bar na tren sklonio od svih problema i svih briga, kada sam u svojoj sobi tada je meni sve savršeno. Moja soba je moje sklonište od tuge, moj izvor sreće, moja soba je mesto u kome mogu u potpunosti da zadovoljim svoju volju. U mojoj sobi sam proveo veći deo svog života i zbog toga je ona usko povezana sa svim dešavanjima u njemu. Upravo zbog toga je moja soba veoma bliska meni i mom srcu i to će zauvek biti tako.

Još sastava:

One Response

  1. Milanaa December 4, 2019 Reply

Leave a Reply