Pismeni sastav o baki

Pismeni sastav o baki

Veoma je važna sredina u kojoj živi i odrasta svako dete i ona ima veliki uticaj na njegov razvoj. Isto tako važni su i ljudi koji su u njegovom društvu i koji su najbliži njemu. To se najviše odnosi na porodicu deteta koja mora biti uvek realna i racionalna prema njemu. Porodica je ta koja mora da uspostavi emocianalnu vezu koja će imati ključnu ulogu kada je u pitanju vaspitanje i odgoj deteta. Deca su od samog rođenja vezana za svoje roditelje i ta veza je veoma čvrsta, ali pored toga deca isto vole svoje deke i bake. Oni svojim ponašanjem ulivaju poverenje kod dece i obično vole da ispune svaku njihovu želju. Oni će uvek dati sve od sebe da svojim unucima obezbede sve najbolje i najlepše, oni će se uvek truditi da brižno i marljivo brinu o njima. Sve je to ljubav i sve je to deo najlepših porodičnih emocija.

Prvi sastavo baki:

Prvi susret sa mojom bakom bio je još dok sam bio mala beba. Iskreno se ne sećam tog trenutka, ali mi je o tome pričala moja mama. Rekla mi je da kada sam je ugledao po prvi put da sam se nasmejao i da sam bio veoma radostan. Naše druženje i naše poznanstvo je od samih svojih početaka veoma lepo i nežno. Ona me mnogo voli i svaki put kada me vidi ona me poljubi i zbog toga je veoma volim, cenim i poštujem. Ona je moja baka i deo je mog detinjstva i odrastanja i učinila je mnogo toga za mene i moju porodicu i na tome sam joj beskrajno zahvalan.

Moja baka zove se Suzana i ima šezdeset godina. Po svojim godinama nije puno stara, ali za svoje godine izgleda veoma i svi kažu da je veoma mladolika. Ona je uvek raspoložena i nikada je nećete videti tužnu i očajnu. Ona uvek i u svakoj situaciji ima rešenje koje može da pobedi tugu i donese sreću i radost u njen život. Ona je mađioničar koji sve pretvara u smeh, ona je kraljica pozitivnosti i dobrog raspoloženja. Stalno mi priča kako u životu moram slediti njen primer, jer je to jedini način da se čovek ispliva iz mora tuge i problema. Kada sam bio manji zajedno smo se igrala i ona je sa zadovoljstvom prihvatala sva moja pravila i sve moje igre. To me je tada veoma činilo srećnim i obožavao sam da se igram sa njom. Moja baka se uvek trudi da sve bude po mojoj volji i zbog toga će uvek biti u mom srcu. Ona zna da svako dete voli kada je neko brižljiv i pažljiv i uvek je prema meni bila nežna i osećajna. Kada god mi je bilo teško ona je bila kraj mene, moja baka je oduvek bila moj najbolji drug. Sve svoje tajne, brige i probleme mogu da podelim sa njom, ona je osoba koja me u potpunosti razume i koja ume sve da shvati. Ona poznaje moj svet i moj život i dobro poznaje sve moje, ona je osoba koja je veoma bliska meni.

Moja baka je najveće blago u mom životu i moja jedina želja je da zajedno provedemo još puno lepih i srećnih trenutaka. Ponosan što je ona moja baka, ona je pravo oličenje dobrote i plemenitosti. Želim da ona uvek zna da je njen unuk puno voli i da nikada neće dozvoliti da ona pati i bude usamljena. Moja baka je deo moje porodice i deo mog sveta i ne postoji osoba koja može zauzeti njeno mesto u mom životu. Ona je posebna i jedinstvena, ona je moja baka i volim je najviše na svetu.

Pismeni sastav o baki

Drugi sastavo baki:

Moja porodica ne bi bila ono što jeste da nije moje bake i njenog dobrog i čistog srca. Moja baka je dobra vila koja svima daruje ljubav i pažnju, moja baka voli svim srcem i njena osećanja su iskrena. Ona kaže da sam njen najvoljeniji unuk i da sam deo njenog srca i te njene reči mi puno znače. Veoma sam srećan kada znam da imam njenu podršku i da uvek mogu da računam na njenu pomoć. Kada mi je najteže ona uvek pronađe način da me ohrabri i da mi podari snagu, ona me mnogo voli i zbog toga i ja volim nju.

Moja Baka je malo starija žena, zove se Kristina i veoma je dobroćudna. Nikada nisam čuo da ona podigne glas na nekoga, ona je uvek smirena i nikada nije ljuta i nervozna. Njen životni moto je da se sve u životu može rešiti mirnim putem. Mir i spokoj je za nju nešto sveto u životu i svakoga dana ona pokušava da to prenese na mene. Ona stalno priča kako svoj život živi za svoju decu i kako su ona jedino što ona ima u životu. Takvo mišljenje sve govori o njoj, govori da je ona osećajna i plemenita žena puna vrlina i divnih osobina. Ona je baka koju bi svako poželeo i pravo je zadovoljstvo živeti sa njom. Ona me je naučila puno korisnih stvari i svaka njena reč je puna mudrosti i nekog skrivenog značaja. Moja baka jako voli stare narodne običaje i stalno pokušava da sve nas nauči nešto o našoj narodnoj tradiciji. Ona je veoma obrazovana i često čita razne knjige i romane. Pored toga, ona voli da piše pesme i slične tekstove i ja sam taj koji prvi pročita sve što ona napiše. Mogu da kažem da je njeno pisanje fantastično i da sve ima smisla, veoma mi je drago što je moja baka uspešna u svemu i što joj sve ide od ruke.

Moja baka je moj uzor i kada god sam u nekoj dilemi, ona je tu da mi pruži pravi odgovor i pomogne mi da prevaziđem sve. Veoma sam joj zahvalan zbog svih ovih godina koje je provela sa mnom, zaista je puno vremena, pažnje i strpljenja uložila u mene. Pokušaću da joj se bar malo odužim za sve što je uradila za mene  tako što ću je uvek voleti i brinuti o njoj.

No Responses

Leave a Reply